tirsdag 23. september 2014


A)   Bruk personene vi har lest om i timen. Skriv om hvordan ulike mennesker ble påvirket av krigen. (Altså mikrohistorie.) Hvilke muligheter/begrensninger skapte krigen for dem? (Altså makrohistorien.)

Mikrohistorie:-

Personen som jeg fikk heter Alfred Pollard. Han ble født 1893, og var 21 år gammel under første verdenskrig. Han var en britisk soldat på Vestfronten. Han var en ivrig soldat, og det var mye som var mot.

Han likte krigen på en måte som virker skremmende. Han var ikke redd for døden og han følte seg spent og glad for å bli sendt ut på farlige oppdrag. Han ble skadet flere ganger, men han satt ikke rolig. Pollard ønsket ikke å gi seg før han hadde vunnet.

Makrohistorie:-

I krigen var han mye ute i skyttegravene mot tyskerne. Han var også med på å grave skyttergravene. Han ble senere utnevnt som sjef. De fikk i oppgave å gjenerobre, det som britene kalte Sanctuary Wood. Under angrepene har Pollard klart å sette sammen en liten armé på fire mann som skal sloss på en hel tysk hær på flere hundre menn. Det virker helt utrolig å kunne vinne med bare fire menn, men Pollard klarer altså dette.


Kampene på Vestfronten var i bunn av en skyttergravskrig som ikke bevegde mye frem. Den eneste perioden fronten hadde store bevegelser var da Tyskland angrep gjennom Belgia og Nederland. Forholdene i skyttergravene var elendige. Det ble rask spredning av sykdommer fordi det var mangel på hygiene. Rotter og mus bodde sammen med menneskene og det var også mangel på toaletter.

1 kommentar:

  1. Du redegjør fint for historien til Pollard og for makrohistorien. Det hadde vært fint om du knyttet dette litt mer sammen.

    SvarSlett